Leonie Winkel

Wat leuk dat je HypnoBirthing hebt ontdekt! Ik ben Leonie Winkel en ben jouw cursusleidster voor een cursus HypnoBirthing in Groningen en omgeving. Sinds januari 2016 ben ik werkzaam als HypnoBirthing Practitioner in mijn eigen praktijk in Groningen. Naast de cursus HypnoBirthing bied ik hier ook draagconsulten aan en de cursussen babymassage, kindermassage en “Het Vierde Trimester- een bewuste en liefdevolle start voor jouw baby”. Mijn achtergrond als fysiotherapeut is hierin heel waardevol. Zelf ben ik mama van Finn (2012) en Brent (2014) en tijdens mijn tweede zwangerschap in aanraking gekomen met HypnoBirthing. In mijn omgeving merkte ik dat helaas niet iedereen zo goed terugkeek op haar bevalling als dat ik dat deed en dat vond ik zo jammer en vaak ook niet nodig. Vandaar dat ik zelf docente ben geworden. Inmiddels heb ik al meer dan 100 stellen mogen vertellen over HypnoBirthing, met veelal stellen die goed terugkijken op hun bevalling tot gevolg, super!

HypnoBirthing is de meest complete zwangerschapscursus van dit moment. Omdat je je in de cursus niet alleen fysiek, maar ook vooral mentaal en emotioneel voorbereidt op deze bijzondere levenservaring. Ontspanning, vertrouwen, kennis (over geboorte, over je opties, over je lichaam)… Ze zorgen er samen met de fysieke oefeningen (ademhaling, houdingen, voeding, beweging, massage) voor dat je de geboorte goed geïnformeerd, zelfverzekerd en ontspannen tegemoet treedt.

Ontspanning staat in de cursus centraal. In een ontspannen lichaam kunnen de geboortehormonen oxytocine en endorfine vrijuit stromen. Dit vergroot je kans op een soepelere, makkelijkere en vlottere bevalling. Hoe je in ontspanning kunt komen en blijven of hoe je je partner hierbij kunt helpen, dat leer je bij mij in de cursus.

Iedere zwangere vrouw kan bij mij de cursus HypnoBirthing volgen. Of je nu thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen, dat maakt niet uit. Of je je eerste kindje verwacht of je vierde, elke geboorte is uniek en vraagt om een goede voorbereiding. HypnoBirthing is bij elke geboorte toepasbaar. Ook bij een keizersnede.

HypnoBirthing is een partnercursus. Dat betekent dat jij als zwangere vrouw de cursus samen met je geboortepartner volgt (dit kan ook je moeder/zus/vriendin/doula zijn). In de cursus is er volop aandacht voor de rol van de geboortepartner. Deze is namelijk essentieel. Als partner leer je hoe je de zwangere vrouw kunt ondersteunen in elke fase van de bevalling, hoe je haar kunt helpen ontspannen,  maar ook hoe je jullie wensen rondom de geboorte kenbaar maakt aan de geboortezorgverlener. Een vrouw die tijdens de gehele bevalling gesteund wordt door haar geboortepartner, kijkt over het algemeen positiever terug op haar bevalling.

Wil jij ook goed voorbereid, ontspannen en vol vertrouwen uitkijken naar de geboorte van jullie baby? Wil je vlotter, soepeler en fitter bevallen? Kom dan bij mij in Groningen de cursus volgen. Aanmelden kan via mijn website www.hypnobirthingnoordnederland.nl

06- 14251386